Zaproszenie na konferencję „Od zdolności do mądrości – efektywne wspieranie rozwoju uczniów zdolnych”

Zapraszamy do udziału w konferencji naukowej poświęconej tematyce wspierania rozwoju uczniów zdolnych, zatytułowanej: „Od zdolności do mądrości – efektywne wspieranie rozwoju uczniów zdolnych”. Wydarzenie rozpocznie się w piątek 15 grudnia 2023 r. o godz. 11:00, w auli CTW-113 (1. piętro) w Centrum Transferu Wiedzy KUL (Al. Racławickie 14, Lublin).

Do udziału w konferencji zachęcamy wszystkich pracujących bądź zainteresowanych pracą z uczniami zdolnymi, jak również poszerzeniem perspektywy przemyślanego wspierania grupy osób ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, jakimi są uczniowie zdolni. Środowisko, w którym funkcjonują osoby zdolne, ma istotne znaczenie dla ich wszechstronnego rozwoju, dlatego tematyka spotkania dotyczy również rodziców dzieci zdolnych.

Konferencja jest podsumowaniem Programu Wsparcia talentON, w czasie którego odbyło się pilotażowe wdrożenie opracowanego przez ekspertów „Modelu wsparcia uczniów uzdolnionych społecznie i humanistycznie” (dodatkowe informacje o modelu).

Sylwetki prelegentów znajdują się na stronie programu talentON (talenton.pl), w zakładce „O Programie -> Nasz Zespół”

Ze względów organizacyjnych prosimy o przesłanie zgłoszenia o uczestnictwie w konferencji do 11 grudnia 2023 r., na adres e-mail: [email protected]

Podstawowe dane o wydarzeniu:
data.: 15.12.2023 r. / piątek
godz.: 11:00-15:00
miejsce: Centrum Transferu Wiedzy KUL (Al. Racławickie 14, Lublin), aula CTW-113 (1 piętro).

Szczegółowy program konferencji [pobierz PDF]